AT&C in Tiel breidt uit met twee nieuwe partners

Tiel – Niet eerder in het bestaan van het kantoor kreeg de directie van AT&C Accountants & Belastingadviseurs uit Tiel te maken met uitbreiding. Nu gebeurt dit met twee partners (tevens accountants) tegelijk. “Een logisch gevolg van de groei die we doormaken,” aldus Rob Smits (36) en Johan Bouwman (42).

Het personeelsbestand van AT&C, in 2007 afgescheiden van Ernst & Young, groeide in de loop der jaren van twintig naar gemiddeld zo’n dertig werknemers. En de rek is er nog lang niet uit, zo is de verwachting van het kantoor aan de Laan van Westroyen 2. Om die reden krijgen de huidige directeuren Gert Jan van Zuijdam en Sjacco Freriks per 1 januari 2023 versterking. Smits: “Wat zij nu met z’n tweeën doen, doen wij straks met z’n vieren.”

Verjonging

Maar er zit meer achter. Met de komst van de twee jonge partners is de top van het bedrijf straks keurig verspreid over alle leeftijdscategorieën. “Ondernemers schakelen graag met accountants en belastingadviseurs van hun eigen generatie”, vertelt Bouwman. “Bovendien zijn het vaak ondernemers van wie wij zelf, als eindverantwoordelijk accountant, de jaarrekening ondertekenen . Ook zij worden nu letterlijk door de directie vertegenwoordigd.”

Hoog kwaliteitsniveau

Smits, geboren en getogen in Tiel, kwam als 18-jarige student werken bij AT&C en studeerde op 30-jarige leeftijd af als AA-accountant. Die titel draagt Johan Bouwman uit Tiel ook – hij na een studie aan de HEAO. Bouwman is er eveneens vanaf de beginperiode bij. De focus op de regio Tiel, maar ook nationaal en internationaal en de afwisselende werkpraktijk maken dat het tweetal nog lang niet uitgekeken is op het Tielse accountants- en belastingadvieskantoor. “Je kijkt in de keukens van honderden bedrijven – geen dag is hetzelfde.”

Wat de nieuwe partners betreft groeit AT&C verder. Op voorwaarde dat het hoge kwaliteitsniveau wordt vastgehouden. Niet alle kantoren in de regio kunnen er prat op gaan zo’n beetje alle disciplines in huis te hebben. Dat is nodig in een snel veranderende en complexer wordende branche, legt Smits uit.

“Middels de aparte entiteit AT&C Audit beschikt ons kantoor over een WTA-vergunning voor het verrichten van wettelijke controles. Hiermee zijn we in staat om klanten te bedienen die vragen om specialistisch advies. AT&C is één van de weinige kantoren in de regio die dat in huis heeft.”