Internetabonnement vrijgesteld met eigen bijdrage werknemer

Internetabonnement vrijgesteld met eigen bijdrage werknemer

Vergoedt u als werkgever de kosten van een noodzakelijk internetabonnement aan uw werknemer? De Belastingdienst maakte bekend dat dan die vergoeding ook onbelast is als uw werknemer een eigen bijdrage betaalt. Eerder dacht de Belastingdienst hier nog anders over. ‘Noodzakelijk’ betekent dat de werknemer de voorziening voor zijn werk nodig heeft en gebruikt. Als hij het werk in theorie ook zonder de voorziening kan uitvoeren, kan de voorziening toch noodzakelijk zijn. Ook gereedschappen, computers, mobiele communicatiemiddelen, zoals smartphones en dergelijke apparatuur, kunt u belastingvrij vergoeden of verstrekken als ze ‘noodzakelijk’ zijn.

Let op!

Een eigen bijdrage van de werknemer betekende tot nog toe dat een voorziening niet als ‘noodzakelijk’ werd aangemerkt. Alleen een eigen bijdrage voor een duurdere uitvoering van een voorziening was toegestaan. Dit standpunt is dus verlaten.